¨

Biskoppen foreslår alternative gudstjenester

Foto: TV ØST

Biskoppen i Roskilde Stift har sendt brev ud til samtlige sognepræster om eventuelt at ændre gudstjenesters tidspunkt, skriver DAGBLADET Ringsted

Søndagsgudstjeneste om aftenen eller eftermiddagen i stedet for klokken ni om morgenen. Det er bare én af de utallige, nye muligheder som biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, har åbnet op for i et brev. Brevet er sendt ud til samtlige sognepræster og meninhedssråd i Roskilde Stift og indeholder en forsøgsordning, der skal »inspirere til et mere varieret gudstjenesteliv i stiftet med henblik på generelt at øge kirkegangen og komme nye grupper af kirkegængere i møde«, skriver DAGBLADET Ringsted.

Ordningen kan blandt andet betyde, at et sogn med eksempelvis tre kirker fremover kun vil afholde én søndagsgudstjeneste i stedet for to om formiddagen.

- Det er typisk i landpastoraterne, at der er færre kirkegængere og her kunne det måske være en idé at tænke lidt nyt. Gudstjenesterne skal jo tilpasses 2011, og den tidlige gudstjeneste klokken ni søndag morgen er nok mere lagt an på bondesamfundet, hvor man gik i kirke lige efter, at køerne var malket og grisene fodret. Men i 2011 er behovene og menneskelivet anderledes, og måske er søndagsgudstjenesten bedre om eftermiddagen eller om aftenen, siger biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.

Ordningen træder i kraft fra den 1. juli i år og varer halvandet år frem.

 

/Ritzau

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App