Biskop til kamp for lukkeloven

En afskaffelse af lukkeloven er en trussel - ikke mod kirken, men mod en af samfundets få oaser af ro og eftertænksomhed. Det mener  Steen Skovsgaard, biskop over Lolland-Falsters Stift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-  Lukkeloven er til for menneskets skyld, siger Steen Skovsgaard til Kristeligt Dagblad og han henviser til et bibelcitat.

- Jesus siger, at når lovløsheden tager overhånd, bliver kærligheden kold. Og det ser jeg netop som en af begrundelserne for, at vi har brug for en lovgivning, der giver os mulighed for at finde nye ressourcer. De af os, der kan huske de bilfri søndage i begyndelsen af 1970'erne, husker også, hvordan det ganske vist kunne være besværligt, men også en mulighed for at pleje det nære og finde en ro, siger Steen Skovsgaard.

Charlotte Dyremose, kirkeordfører for De Konservative, kan godt forstå de kirkelige indvendinger, men vil endnu ikke tage stilling til, om hun støtter forslaget om ændringen af lukkeloven, der er fremsat  af partifællen, økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

- Der er 100 gode argumenter både for og imod lukkeloven. Lige nu holder jeg ferie, men når jeg er tilbage, vil jeg sætte mig ind i detaljerne, og så kan jeg formentlig sige noget mere, siger Charlotte Dyremose.