Biskop: Præster skal bryde tavshedspligt

I en undersøgelse siger cirka en fjerdedel af de adspurgte præster, at de ikke ville bryde deres tavshedspligt, hvis de fik kendskab til, at en anden præst havde begået en forbrydelse mod et barn eller en ung. Biskop Steen Skovsgaard vil nu tage en snak med præsterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ville, hvis jeg fik kendskab til, at en præst havde begået f.eks. incest eller anden alvorlig forbrydelse mod et barn eller en ung, tage en snak med den pågældende, og hvis han ikke selv ville anmelde det, ville jeg sige til vedkommende at jeg blev nødt til at anmelde det, siger biskop Steen Skovsgaard fra Lolland-Falsters Stift.

I en undersøgelse fra Berlingske Tidende svarer 23,5 procent af de adspurgte præster, at det er meget usandsynligt eller delvist usandsynligt, at de ville bryde deres tavshedspligt og anmelde en forbrydelse mod et barn begået af en præst, til politiet.

Biskop Steen Skovsgaard vil på det årlige præste møde til august tage sagen op, og sammen med en jurist gennemgå reglerne for hvornår en præst skal bryde sin tavshedspligt.