Birgitte N.: Følelser kan gøre os overvægtige

I aftenens Lev Livet skal fire af deltagerne tale følelser med Birgitte Nymann. At spise på følelser er ofte en helt central årsag til overvægt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Spiser du mad, selv når du ikke er sulten? Så kan du være én af de mange, der lader følelserne styre madvanerne i sådan en grad, at det er usundt. Et problem mange overvægtige ifølge Birgitte Nymann slås med.

Derfor har Lev Livet-coachen i aftenens afsnit sat de fire kvindelige deltagere stævne til en snak om deres følelsesliv. En øvelse som ikke er lige nem for alle.

Alle gør det

Men det er slet ikke unaturligt at spise på sine følelser, fastslår Birgitte Nymann.

- Alle mennesker spiser på deres følelser. Hvis det er pga. smagen, så er det jo fordi, smagen giver en god følelse i kroppen. Men hvis man gentagne gange spiser så meget, man til sidst føler sig dårligt tilpas, så er der fordi, man forsøger at dulme noget med maden - og så er det usundt, forklarer Birgitte Nymann.

Hvad tænker andre?

Tanja, Karina, Karoline og Ida er de fire i krydsilden. Først fortæller de, hvad det mest udfordrende er ved at tabe sig på tv.

En ting, de alle har tilfælles, er angsten for, hvad andre tænker. Mens Karina bekymrer sig for, hvad seerne tænker - specielt når hun ikke taber sig så meget, så er Karoline mest bekymret for at såre og måske endda miste nogle af sine nærmeste.

- Jeg er ikke interesseret i, at nogle tæt på mig bliver stødt eller kede af det, fordi jeg er med i programmet. Jeg frygter, det kan betyde, at jeg mister forbindelsen til nogle mennesker, jeg holder enormt meget af, fordi de ikke helt forstår det, forklarer spædbarnsterapeuten.

Rart at åbne op

Ida har tidligere lukket op for nogle ting på tv, som hun i årevis ikke har talt med andre om. Det har blandt andet ført til en konfrontation med faren.

- Jeg fik en mail fra ham, hvor han fortalte, han blev rigtig ked af det. Fordi der er nogle emner vi ikke rigtig har snakket om gennem årene. Jeg har godt villet tage snakken, men det har bare været en rigtig svær grænse at komme henover. Men det var bare så rart at få snakket med ham om det, fortæller Ida.

Deltagerne skal også tegne sig selv, som de tror, andre ser dem og igennem en visualiseringsøvelse. En øvelse, som for alvor vækker de store følelser hos specielt én af deltagerne.

Se mere i Lev Livet. Det er i aften, tirsdag, fra kl. 19.45 på TV2 ØST.