¨

Biograftur for hørehæmmede

Foto: TV ØST

Det er nu muligt for hørehæmmede at se danske film i biografen. De er nemlig blevet tekstet.

Omkring 800.000 danskere har problemer med hørelsen. Nogen i sådan en grad, at selv dagligdagsting, som for eksempel at gå i biografen, kan være vanskelige. En af dem er Jonna Drejer fra Stubbekøbing.

- Der er mange ting, man ikke kan høre i filmene i biografen. Især når der er underlægningsmusik. Så tager det lyden fra det, de siger. Man får ikke det ud af filmen, som man gerne vil, siger hun.

Men det er der nu kommet en løsning på. En ny forsøgsordning mellem Det Danske Filminstitut og Regner Grasten Film har tilbudt danske biografer udvalgte udgaver af danske film, der er tekstet for hørehæmmede. Filmen En Kongelig Affære spillede i dag i Scala biografen i Nykøbing Falster.

- Vi vil gerne yde en service for den gruppe mennesker, som måske normalt ikke ville komme her, fordi de har svært ved at høre, hvad der bliver sagt, siger Bente Nielsen, der er biografmedarbejder i Scala Bio.

Selvom biografen i dag var næsten tom, så er dommen fra vores forsøgsperson positiv.

- Det er dejligt, for så sidder man ikke og spørger sidemanden om, hvad personerne i filmen siger. Det er rigtig lækkert, siger Jonna Drejer.

Det er de danske film "Hvidstensgruppen" og "En Kongelig Affære", der er med i forsøgsordningen.

02:23 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App