Billige bøger

Her kan du finde de links, som vi henviste til i programmet om bøger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Studiebøger
Det kan være en overraskelse for mange, at det er dyrt når man begynder på et nyt studie. Derfor kan det være en god idé at købe bøgerne brugt. Der er nemlig masser af penge at spare.

Gå på nettet: Et godt sted at lede er på hjemmesiden www.pensum.dk Der findes der masser af brugte studiebøger. Her kan man også selv sælge bøger, hvis man har brug for det. Siden sammenligner også priserne hos en del boghandlere. På www.studenterguiden.dk kan man også komme i kontakt med andre studerende, som sælger ud af deres brugte bøger.

Hold øje på studiet: Det kan også være en god idé at holde øje med opslag på studiet. Ofte vil elever fra ældre årgange gerne sælge ud af deres brugte bøger.

Lån på biblioteket: Hvis man nærlæser pensumlisterne er det ikke altid, at man skal læse bøgerne fra ende til anden. I nogle bøger skal man måske kun læse enkle kapitler og så kan det ind i mellem bedst betale sig at låne bøgerne.

Bogbidder på nettet
Hvis man har lyst til at få en bid af en bog hver dag, kan man tilmelde sig på www.bogbidder.dk . Så får man alle hverdage en bid af en bog direkte til mailboksen. På den måde har man om fredagen læst første kapitel af bogen. Tilbuddet er gratis. Hvis man har fået smag for den, kan man derefter låne eller købe bogen. Dog er det ikke alle kommuner, der tilbyder det. Du kan se om din gør inde på hjemmesiden.

Antikvariske bøger på nettet
Der findes utallige sider, hvor man kan købe brugte bøger både i Danmark og i udlandet. På hovedbiblioteket i Guldborgsund anbefaler de ofte deres lånere at finde brugte bøger på hjemmesiden www.antikvariat.net

I programmet besøgte vi et antikvariat på Møn, hvor vi byttede nogle bøger. Der er ikke mange bogantikvariater tilbage i regionen, men du kan læse mere om 'Læsehesten' her: www.moenantikvariat.dk

Oplæsning af bøger
Omkring 20 procent af voksne danskere har svært ved at læse. Hvis du har behov for at få læst tekster op på computeren, kan man bruge et gratis program, som man kan downloade på nettet: www.adgangforalle.dk

Du kan gense programmet om billige bøger her: www.tv2east.dk/penge/