¨

Billig strøm drukner i stigende afgifter

Foto: TV ØST

Selvom prisen på strøm er lav, er elregningen stadig stor på grund af stigende elafgifter.

Selvom elprisen er i bund, betyder det ikke flere penge til feriefornøjelser for danskerne. Tværtimod betaler elforbrugere og virksomheder i 2012 rekordpriser for strømmen i stikkontakterne, viser opgørelser fra Dansk Energi ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten.

At prisfaldet på el ikke kan aflæses i kundernes elregning, skyldes statslige elafgifter, der tordner i vejret.

Afgifter ender i statskassen
Ifølge Skatteministeriet står statskassen i år til at få 11,6 milliarder kroner i kassen fra elafgifter, selv om elforbruget tegner til at blive mindre end i 2005, da afgifterne blot fyldte statskassen med 8,4 milliarder kroner.

Statens hårde afgiftskurs betyder, at Danmark i dag topper listen, når det gælder de højeste elafgifter i EU, og det er en udvikling, som møder hård kritik i erhvervslivet.

- Elafgifterne er på et vildt højt niveau i Danmark. Fortsætter man på denne måde, ender det med, at der ingen private virksomheder er tilbage, siger Steen Vohlander, formand i Foreningen for Slutbrugere af Energi (FSE), til Jyllands-Posten.

Det er SEAS-NVE's elforbrugere på Sjælland, der betaler mest for deres strøm. Det viser Energitilsynets seneste kvartalsopgørelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App