Bilister undgår køkørsel

Skolebørnenes sommerferie begyndte i dag. Og dermed gik årets store rejsedag på motorvejene igang. Noget tyder på, at bilisterne har prøvet den slags før. Vi er nemlig blevet gode til at undgå køkørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionens veje var godt fyldt op af ferielystne bilister i dag. Gedser - Rostock var udsolgt hele dagen, og I Rødbyhavn var der også godt tryk på. Men alligevel skal vi ikke frygte køkørsel herhjemme på den første store udrejsedag.

- Det er efterhånden sjældent, at vi ser køkørsel herhjemme på de store feriedage. Efter folk har fået ferierne spredt ud og motorvejsnettet er blevet bedre, så glider trafikken også bedre, siger Carsten V. Jakobsen, som er mediemedarbejder i Vejdirektoratet.

Danskerne er altså blevet bedre til at undgå køer i ferien ved netop ikke at køre samme dag. Faktisk er der andre dage, som er langt værre.

- Specielt omkring de store helligdage er det meget værre, siger Carsten V. Jakobsen.

Det kunne da også ses ved Storebæltsbroen, hvor knap 40.000 biler skulle over i dag, uden at det var til at se køer.

Det store problem ligger altså ikke længere her i Danmark. Til gengæld ser det dystert ud, hvis man gerne vil sydpå. I Tyskland er det stadig ganske normalt at sidde i meget lange køer.

Hvis man alligevel skal sydover, så anbefaler FDM, at man ikke rejser fredag og lørdag. Samtidigt kan man se kø-prognoser på www.fdm.dk. Derudover kan man erhverve sig en GPS med det såkaldte TMC system, der guider en uden om køer og vejarbejde.