Bilister er ligeglade med fart-kampagner

På Sydsjælland var der 22 procent mere fartkontrol under kampagne, og det har givet et tilsvarende hop i antallet af sigtelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er lidt trist.

Sådan lyder det fra færdselspolitiets leder på Sydsjælland og Lolland-Falster efter den seneste indsats mod for høj fart i trafikken.

At fange fartsyndere er ingen kunst for ordensmagten, kan vicepolitiinspektør John Pedersen og andre færdselsbetjente igen konstatere.

Man kan bare sætte kontrolapparater op, og så vil det strømme ind med sager, som giver bøder og i nogle tilfælde også klip i kørekortet.

Jo mere kontrol, desto flere sager, viser erfaringen fra Sydsjælland og Lolland-Falster.

I forhold til en tilsvarende aktion i 2008 blev kontrollerne med fotovogne (ATK) i området øget med 22 procent, og hastighedssagerne steg næsten tilsvarende med 18 procent.

- Det er lidt trist, at kampagnen "Ta' 10 af farten" ikke virker. Der er blevet skiltet om kampagnen, og medierne har omtalt den, men alligevel er der ikke ret mange, der sænker farten, siger vicepolitiinspektør John Pedersen.

- Åbenbart tænker trafikanterne ikke på, at man øger risikoen for alvorlige skader, når man kører for stærkt, siger han.

På landsplan er 9.764 bilister snuppet under den ugelange kontrol, og heraf står næsten 200 til en betinget frakendelse af kørekortet oveni bøden.