Bilhandlere må bruge elhegn mod airbag-tyve

Elhegn, der giver stød, er et af de seneste tiltag fra bilforhandlerne for at dæmme op mod tyve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danske bilforhandlere er de seneste måneder begyndt at sætte elektriske hegn op for at forhindre reservedelstyve, der på kort tid kan rippe biler for dele, der løber op i millioner, skriver metroxpress.

Ifølge en undersøgelse fra Automobilbranchen har der været indbrud hos 38 bilhandlere i 2013. Ofte har tyve ifølge branchen bestillingslister med - således bliver der stjålet katalysatorer, airbags og forlygter.

- De stjæler stort set alt i dele. Efter fem nætter med indbrud i biler og skader for 1,5 millioner har jeg sat et elektrisk hegn op, siger Jørgen Nielsen, direktør for Melfar Bilcenter.

Siden december har en leverandør opsat hegn med stød og alarm hos 8 bilhandlere - 4 i Jylland, 1 på Fyn og 3 på Sjælland.

- De er opsat det sidste halve år. Før hørte vi ikke fra bilhandlere, siger direktør Vagn Knudsen fra Strømhegn ApS.

Omfattende med hegn

Mercedes-forhandleren Ejner Hessel har sat elhegn op ved en håndfuld af sine 23 forhandlere efter at have fået stjålet dele fra 90 biler siden sidste sommer.

Allan Hansen Biler i Daugaard havde indbrud i 2 Mercedes-modeller og fire BMW'er, før de satte hegn op.

Direktøren for Automobilbranchen kalder situationen uholdbar:

- Pladsen foran bilforhandlere er jo vores salgsvindue. Men mange kan ikke gøre andet end at opsætte hegn. Det er virkeligt omfattende. Når de bryder ind i en bil for at stjæle airbags, så flår de hele instrumentbrættet op og totalskader bilen, siger Jens Brendstrup.