¨

Bilhandlen sætter rekord i kriseår

Foto: TV ØST

Vi køber biler som aldrig før. Trods krise har vi aldrig før købt så mange nye og brugte biler.

Flere nyindkøbte biler har gjort trafikken tættere på de sjællandske veje. 2011 blev nemlig rekordernes år for handlen med biler. Selv om året endnu ikke er omme, så forventer man i autobranchen, at der er handlet mindst 165.000 nye biler i 2011, ligesom brugtbilhandlen når over 490.000 biler.

Og en handel på 655.000 biler i år er rekord, viser en opgørelse, som Bilbasen har lavet.

- Det høje salg af nye biler sender ligeledes brugtbilhandlen op på et meget højt niveau, fordi der stort set altid er en byttebil med i handlen, når danskerne køber en ny, forklarer Morten Heuing, administrerende direktør for Bilbasen og DBA Biler.

December er højtid hos landets bilforhandlere, da det er her, firmabilerne udskiftes. Opgørelsen tyder på, at der har været ekstra travlt i år.

Virksomhederne har nemlig købt over 12 procent flere nye biler i år, mens de private har købt godt 11 procent flere biler i år sammenlignet med 2010. Chefanalytiker i Spar Nord Bank Martin Lundholm kalder rekorden for både paradoksal og opløftende:

- Paradoksal fordi forbrugertilliden i Danmark er faldet som en sten i 2011 fra 16,2 i juni til -1,9 i november. Historisk er der sammenhæng mellem forbrugertilliden og bilsalget, siger han og fortsætter:

- Man kan derfor frygte, at den høje omsætning i bilmarkedet ikke holder ind i det nye år, men vil falde.

Det opløftende er, at bilsalget vidner om, at der trods alt er økonomisk råderum i den danske økonomi.

- Mange har udskudt udskiftning af bil i lyset af finanskrisen i 2008-09, men de har nu slået til, og det har givet et voldsomt løft i omsætningen, siger Martin Lundholm.

Branchen forventer heller ikke samme høje salgstal i 2012. Såvel Dansk Automobilforhandler Forening som Bilbranchen under Dansk Industri regner med et salg på mellem 130.000 og 140.000 nye biler til næste år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App