¨

Betjente: Vi svigter borgerne

Foto: TV ØST

Politireformen skulle sikre at der kom mere synligt politi på gaderne. Men i Midt- og Vestsjællands politikreds sker det stik modsatte.

Siden 2007 er 1/3 af de betjente, der kører patrulje, blevet overflyttet til andre opgaver. Fra på mandag bliver endnu 12 patruljekørsler skåret væk. Nu advarer betjente fra hele politikredsen mod konsekvenserne af omstruktureringerne.

Mens borgerne gang på gang er blevet stillet i udsigt, at der skulle flere uniformerede betjente på gaden, så kommer der nu færre patruljevogne på vejene i Midt- og Vestsjælland. Fra på mandag reduceres beredskabet med 12 patruljer om ugen, og det får nu betjentene til at råbe op. I et brev til ledelsen skriver betjentene blandt andet:

"Sidst blev vi skåret ind til benet, mens vi nu åbenbart osse skal skæres ind til, og igennem, marven."

Og det kommer i følge betjentene til at ramme, dem, der har brug for politiets hjælp. De skriver nemlig:

"Beslutningerne er i vores øjne truffet uden den mindste hensyntagen til betjeningen af borgerne."

Hos politiets ledelse bekræfter de, at der bliver længere mellem politiets patruljer i nattetimerne, men mener, at det er nødvendigt for at styrke efterforskningsarbejdet:

- Der bliver færre patruljer, men vi flytter dem så vi kan intensivere efterforskningsarbejdet. Det er altså patruljer i de sene nattetimer i hverdagen, hvor der alligevel ikke er så meget at lave, som vi skærer i, siger chefpolitiinspektør Steen Skovgaard

Formanden for folketingets Retsudvalg Peter Skaarup fra dansk folkeparti er ikke tilfreds med politiledelsens forklaring, og til Berlingske tidende siger han i dag:

"Når man fjerner flere kørende patruljer i et område, der er så stort, så skal man ikke være professor for at regne ud, at det vil give en ringere borgerbetjening."

Dansk folkeparti vil nu rejse sagen over for justitsministeren.

Kim Dirksen er tillidsmand for betjentene i Holbæk, og han ser det som en klar forringelse af politiarbejdet, at der er færre politipatruljer i hverdagen:

- Udkantsområderne bliver dem der bliver ramt hårdest, og det bliver sværere for os at nå derud, når det brænder på. Det er ærgerligt for tidligere kunne vi med stolthed sige, at vi kunne komme ud til alle borgere, siger han.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App