¨

Betjente sigtet for bødefusk

Foto: TV ØST

To betjente fra henholdsvis Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er sigtet for at have snuppet bødepenge fra udlændinge.

En meget alvorlig sag. Sådan betegner chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sagen om de to færdselsbetjente, der er sigtet for at have snuppet penge, som ellers blev samlet ind i bøder til udlændinge. Det skriver Sjællandske.

De to betjente er ansat i henholdsvis Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og sagen kommer bag på Lars Harvest.

- Det er ualmindeligt problematisk, faktisk noget af det værste, vi har oplevet, for vi kan naturligvis ikke have en situation, hvor befolkningen ikke har tillid til ordensmagten. Ingen af betjentene er dømt for noget, men alene det, at de er sigtet for underslæb og misbrug af deres stillinger, gør det til en meget meget alvorlig sag, siger han til avisen.

Udlændinge betaler direkte

Begge betjente blev anholdt i april sidste år, men nægter sig skyldige i anklagerne. Betjenten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal i tre tilfælde have stukket bødepenge fra udlændinge i egen lomme. Udlændinge betaler bøder direkte, når de bliver standset for lovovertrædelser i Danmark, og derfor er det betjenten, der får pengene mellem hænderne.

Det eventuelle snyd blev opdaget i forbindelse med en anden sag.

Begge betjente er suspenderet, mens Den Uafhængige Politianklagemyndighed undersøger sagen. Den ene af betjentene skal dog selv have sagt sin stilling op efterfølgende. Det er uvist hvor mange sager, færdselsbetjenten fra Midt- og Vestsjællands Politi er mistænkt for at stå bag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App