¨

Betjente fra Sjælland og øerne kaldt til københavnsk bandekonflikt

Arkivfoto Foto: Per Rasmussen

Betjente fra vores område er sendt til hovedstaden for at hjælpe politiet i kampen mod banderne.

Betjente fra Sjælland, Lolland-Falster og Fyn er kaldt til København for at assistere Hovedstadens politistyrke i den igangværende bandekonflikt.

Det er Rigspolitiet, der har bedt om assistance hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Midt og Vestsjællands Politi samt Fyns Politi, oplyser DR Sjælland.

- Rigspolitiet har bedt de sjællandske politikredse og kollegerne på Fyn om at hjælpe Københavns Politi. Det er helt almindelig praksis, når noget sådan sker at vi på tværs af politikredsene hjælper hinanden, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi til radiostationen.

Rammer ikke almindeligt beredskab

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange mand der er sendt til København, men Lars Harvest understreger at borgerne i politikredsen ikke kommer til at lide under, at en del af politistyrken er sat ind i den københavnske bandekonflikt. 

Læs også Lokalområder savner landbetjenten

- Vi rører ikke ved akutberedskabet og vores patruljer, der kører rundt ude i vores politikreds til gavn for borgerne, når de henvender sig og ønsker bistand. Vi rører heller ikke ved alarmcentralen og 114, understreger Lars Harvest.

Sager op på hylden

Politiinspektør Jens Børsting fra Midt og Vestsjællands Politi siger til DR Sjælland at politikredsen med hovedsæde i Roskilde assisterer i København med både politifolk og efterforskere.

- Der er nogle sager, der kommer lidt længere op på hylderne i en situation som denne, men vores akutindsats vil foregå som den plejer, understreger Jens Børsting.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App