Betjent skal i fængsel for at stjæle

En politibetjent fra Midt- og Vestsjællands Politi er idømt 60 dages fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politibetjenten får nu selv lov at prøve, hvordan det er at sidde bag tremmer. Ved Retten i Roskilde er han tirsdag blevet idømt 60 dages ubetinget fængsel for tyveri fra sin arbejdsplads.

Manden har erkendt blandt andet at have stjålet et digitalkamera, nogle solbriller, sko og tøj til en værdi af mindst 13.000 kroner. Derudover hører også en harddisk, nogle flasker eau de toilette og en cykel til blandt tyvekosterne.

Ifølge Roskilde Avis har politibetjenten tidligere forklaret i retten, at han ikke ved, hvorfor han begyndte at stjæle fra sin arbejdsplads. Men at hans økonomi og privatliv var presset efter at han fik sit tredje barn.

- Jeg skulle egentlig bare ind i postrummet for at sende et brev, men på vejen ind så jeg kameraet, og det tog jeg, har han forklaret.

Betjenten blev afsløret, da han forsøgte at bruge politiets edb-system til at ændre data på den cykel, han havde stjålet.

Betjenten var ikke selv mødt op for at høre domsafsigelsen tirsdag. Derfor vides det endnu ikke, om han vil anke straffen.

Politifolk, der træder så meget ved siden af, at de får en ubetinget fængselsstraf, mister automatisk jobbet.

/Ritzau/