Betjent fik uskyldig dømt: Nu får han sin dom

Der er netop faldet dom i sagen om en politibetjent, der har vidnet falsk mod bilister fra regionen, så de er blevet dømt for at køre i påvirket tilstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Løj en politibetjent da han anholdt en række personer og sigtede dem for at køre bil i påvirket tilstand?

Nu er der faldet dom i sagen. Byretten i Nykøbing Falster har nu afgjort, at han skal fire måneder i fængsel.

Betjenten er tiltalt for i tre tilfælde at have afgivet urigtige oplysninger både i sine politirapporter og efterfølgende i retten med henblik på at få de anholdte personer dømt for kørsel i spiritus- eller hashpåvirket tilstand. Tre blev tilkendt, hvoraf to blev frikendt i retten. En af dem blev dømt for at køre i påvirket tilstand. Betjenten ankede på stedet dommen til Landsretten. 

Anklager: Det er vigtigt at kunne stole på politiet

Det er en skærpelse, at uskyldige dømmes og det krænker fundamentalt tilliden mellem politi og borgere, sagde retsformanden i Byretten i Nykøbing Falster i dag. 

Anklageren er meget tilfreds med dommen, da han påpeger, at det er af stor vigtighed, at man kan stole på politiet, for ellers så skrider hele vores retssamfund. Forsvaren havde ikke andre kommentar end, at hun mente, det var en forkert dom.

Forholdene har ifølge anklageskriftet fundet sted fra 2011 til 2015, men betjenten nægter sig skyldig.

Politibetjenten er kendt skyldig i tre sager og seks forskellige forhold. Alle tre gange har betjenten udtalt, at han har set, at de kom kørende i en bil. De tre har alle sagt, at det ikke var dem, der kørte.

Tre sager: Alle nægter at have kørt bilen

Den første sag er fra 2011, hvor én person har sidder og drukket med sine venner i gadekæret og købt cerutter i kiosken. Herefter ville vedkommende ligge dem i handskerummet. Så kommer betjenten og siger, at der skal foretages en blodprøve. To af kammeraterne siger ikke noget på stedet, men først da sagen kom for retten. Forsvareren undrer sig over, at de ikke har sagt noget før.

Den anden sag er fra 2015, hvor det fra den dømte lyder, at han ikke kørte bilen, men hans kammerat kørte bilen. Han hoppede lige ud og købte cigaretter, nøglen sad i og motoren var i gang. Så begyndte bilen at trille, fordi håndbremsen ikke virkede, og så rykkeede kammeraten over og holdte foden på bremsen. Man man må ikke sidde påvirket på et føresæde.

Den sidste sag er fra 2015. Her viser TV-optagelser, at politibetjenten stopper den dømte, da han er på vej ind i en kiosk. Han nægter selv at have kørt bilen og siger, at han bare skulle hente en trøje. Men betjenten mener at have set ham komme kørende. Han kommer gående sammen med to andre og er på vej over i bilen, hvor han mødte  to kammerater, der havde været inde hos bageren. Betjenten mener at have set nøglen i højre bukselomme. Der er kun filmet en visitation, men der kan man ikke se nogen nøgle. Forsvaren fremhæver, at bare fordi man ikke kan se på tv-optagelsen, at betjenten ikke finder en nøgle, betyder det ikke, at der slet ikke har været nogen nøgle.


Nyhedsoverblik