Betal før du tanker

På 11 forskellige Q8-tankstationer skal du nu betale, før du tanker, hvis du vil betale med kontanter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige ved motorvejen ved Karlslunde ligger en af de tankstationer, der bliver benyttet mest flittigt af regionens pendlere.

Det er samtidigt en af det stationer, der oplever flest tyverier af benzin.

- For den her tank der mister vi omkring 100.000 kroner om året, siger kommunikationschef ved Q8, Jytte Wollf-Sneedorff.

Det er ikke kun til skade for økonomien.

- Det er som at snyde mig, og det går ud over min stolthed, fortæller souschef på tankstationen i Karlslunde, Kim Jacobsen.

Tyverierne foregår på den måde, at gerningsmændene kører ind på tanken, tanker op - og så fortsætter, som oftest ud på motorvejen, uden at betale.

Men det er der blevet sat en stopper for i Karlslunde. Her skal man nu betale, før man tanker.

Systemet fungerer på den måde, at man efter betalingen får udleveret en bon med en kode, som skal tastes ind på benzinstanderen. Derefter kan man tanke for præcis det beløb, som man har betalt ved kassen.

Medarbejderne glæder sig over, at de har fået stoltheden ved arbejdet tilbage. Kim Jacobsen har dog oplevet, at folk ikke er tilfredse med systemet. Men han tror på, at det nok skal komme, så snart kunderne har vænnet sig til de nye rutiner.

Det er planen, at i alt 63 Q8-tankstationer i Danmark skal udstyres med det nye betalingssystem, og Statoil har også planer om at indføre systemet på flere af deres tankstationer inden årets udgang.