Bestil en færdselskontrol: Ordning fortsætter

Borgere i Sydsjællands- og Lolland-Falster Politikreds vil fortsat kunne bestille en færdselskontrol. Forsøgsordningen bliver gjort permanent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For to år siden fik borgere i Sydsjællands- og Lolland-Falsters mulighed for at bestille en færdselskontrol. Det tilbud har været så efterspurgt, at forsøgsordningen nu bliver gjort permanent.  

- Det er for at skabe tryghed for borgeren. Det er ikke bøderne, der er det interessante for os, siger leder af færdselspolitiet i kredsen Erik Mather til TV ØST.

To forskellige typer kontroller kan bestilles i kredsen: Fartkontroller, men også kontroller for støj-generende knallertkørsel.

2000 bestillinger på to år

Siden ordningen startede har politiet fået omkring 2000 bestillinger fra borgerne. To ud af tre gange betød det, at politiet rykkede ud. Hvilke bestillinger, der efterleves, og hvilke der får afslag, beror ifølge Erik Mather på en individuel vurdering.

- Der er altid nogen, der anmelder naboens søn, der kører for hurtigt i bunden af en villavej. I de tilfælde kører vi ikke ud. Men vi får også bestillinger til områder, hvor vi bliver overraskede over, hvor stort et behov der er. Så bliver vi med at komme der, siger han.