Bestil en betjent med et klik: Minister klar med plan for nærpoliti

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) foreslår, at man kan bestille en politibetjent. En løsning man allerede prøver hos politiet i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som man kan bestille så meget andet online, skal man også kunne bestille en betjent.

Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der er klar med et udspil til det borgernære politi, skriver DR.dk.

Det er en ordning som skal henvende sig til borgere, der ønsker vejledning eller konkret hjælp fra politiet. Det kan være en gruppe beboere, der har oplevet hasarderet kørsel i nærheden af deres hjem i længere tid eller grundejerforeninger, der ønsker vejledning imod indbrud, skriver DR.dk.

Skal genskabe lokal fundament

Ordningen skal rykke politiet tættere på borgerne og skabe tryghed. 

- Jeg mener ikke, at danskerne har grund til at gå rundt og føle sig utrygge, men hvis ikke vi hele tiden arbejder med det her, så synes jeg, at vi mister noget. Derfor mener jeg, at vi skal genskabe det mere lokale fundament for vores politi, siger Søren Pape Poulsen (K) til DR.dk.

Man kan allerede bestille en betjent hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi via hjemmesiden bestilenbetjent.dk, ligesom man siden 2014 har kunne bestille en fartkontrol. Men nu skal den ordning bredes ud til hele landet, mener ministeren. Samtidig vil han tilføre uddannelsen til politibetjent en ny linje med fokus på forebyggelse, skriver DR.dk.