Bestikkelsessag: Hemmelig rapport rejser nye spørgsmål

Indholdet i den hidtil hemmelige rapport i bestikkelsessagen i Region Sjælland er tilsyneladende af en karakter, som regionens it-direktør ikke ville have med i offentliggjort materiale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge blev en ekstern undersøgelse fra Rambøll om Region Sjællands administration offentliggjort. Rapporten er ifølge Region Sjælland lavet for at komme til bunds i sagen om den store bestikkelsessag, der kom frem i juni, hvor også Rigspolitiet og to it-firmaer er indblandet.

Det skriver Sjællandske.

Regionen oplyste bare ikke, at der findes både en del et og en del to i rapporten og ifølge Sjællandske valgte IT-direktør Per Buchwaldt at opdele rapporten, mens Rambøll var i gang med at lave rapporten for Region Sjælland. Det fremgår i en mail-korrespondance, som avisen har fået aktindsigt i.

- Som I ser, er der nogle centrale kommentarer omkring de konstaterede manglende muligheder for afstemning af oplysninger mellem vores bogføring og de oplysninger, I har modtaget fra Atea. Da disse informationer ikke er en del af den stillede opgave og i øvrigt rejser flere spørgsmål, end der gives af svar, ønsker vi ikke, at informationerne skal medtaget i rapporten, men indgå i en særskildt rapportering (…), skriver it-direktør Per Buchwaldt om rapporten til Rambølls medarbejdere ifølge Sjællandske.

Konkluderer ikke noget

Ifølge regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) har rapportens del to samme karakter som den offentliggjorte.

- Det har samme karakter som den rapport, der allerede er offentliggjort. Så må man selv afgøre, om man synes, der er klare konklusioner i den. Det er ikke min konklusion, siger Stenbæk til Sjællandske.

Den hidtil hemmelige rapport er overgivet til politiets efterforskning og regionsrådet er blevet orienteret om den på et lukket punkt på dagsordenen på et møde.


Nyhedsoverblik