¨

Bestikkelsessag: Atea Danmark undersøges af politiet

Foto: TV ØST

Atea Danmark er angiveligt involveret i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. De giver nu politiets efterforskere fuld adgang til deres bogholderi.

Onsdag formiddag har Atea Danmark udsendt en pressemeddelelse om, at de bliver undersøgt af politiet. 

Det drejer sig om bestikkelsessagen, som kom frem tirsdag, hvor 13 blev anholdt for bestikkelse af offentlige ansatte. Onsdag morgen er seks personer blevet fremstillet i grundlovsforhør og fængslet frem til 2. juli. To af de fængslede er ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet, mens de sidste fire er ansat i to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea Danmark. 

I følge pressemeddelsen oplyser politiet, at to danske offentlige kunder skal have modtaget bestikkelse i form af eksempelvis rejser og hotelophold.

- I den forbindelse har vi givet politiet fuld adgang til Ateas bogholderi. Det drejer sig om en sag, der i det væsentligste involverer tidligere Atea-medarbejdere, som nu er ansat i en anden it-virksomhed, og måske en nuværende medarbejder hos Atea. Ingen i Ateas ledelse er varetægtsfængslet, skriver Morten Felding i en pressemeddelse, som er administrerende direktør. 

Morten Felding pointerer, at det vigtigt for Atea at udvise ordentlig forretningsførelse, og at de ikke accepterer bestikkelse. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App