¨

Bestikkelsessag: Atea-boss beklagede sig over læk

Foto: TV ØST

Ifølge it-direktør i Region Sjælland beklagede Atea-chef sig over, at ansatte lækkede informationer til konkurrent. Det skriver JP ErhvervWeekend lørdag.

It-firmaet Atea havde i månederne inden bestikkelsessagen kom frem i denne uge travlt med at fortælle historier om et konkurrende it-firma. Det fortæller it-direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt, til JP ErhvervWeekend lørdag.

Den store bestikkelsessag begyndte at rulle tirsdag, da 13 personer blev anholdt i forbindelse med sagen og seks personer efterfølgende blev varetægtsfængslet. Tre er tidligere Atea-medarbejdere, en nuværende Atea-medarbejder, en højtplaceret medarbejder i Rigspolitiet og en medarbejder i Region Sjælland.

Læs også: IT-firma opsiger sponsorat efter bestikkelsesafsløring

Ifølge avisen havde Ateas landechef, Morten Felding, en mistanke om, at et konkurrende it-firma kunne se Ateas tilbud på et stort udbud i Region Sjælland i foråret 2015. Udbuddet handlede om en rammeaftale for indkøb af it-udstyr for cirka en halv millard kroner.

Den konkurrerende it-virksomhed vandt udbuddet 6. maj - men først i denne måned valgte Region Sjælland, at annullere udbuddet på gund af "uhensigtsmæssigheder i materialet".

Læs også: Bagmandspolitiet overtager bestikkelsessag

Per Buchwaldt oplyser til JP ErhvervWeekend, at han kort inden annulleringen fik et tip, der i sidste ende udløste varetægtsfængslingen af de førnævnte personer. Han afviser overfor avisen at kommentere yderligere på, hvad tippet konkret gik ud på.

Bagmandspolitiet har overtaget efterforskningen af sagen.

Læs også: IT-virksomhed nægter kendskab til bestikkelse

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App