¨

Besparelser: Fyringer truer på regionens sygehuse

Foto: TV ØST

Sparekniven skal findes frem i Region Sjælland – og det kan give fyringer på regions hospitaler, skriver Sjællandske.

Region Sjælland står over for omfattende besparelser. 

Ifølge regionrådsformand Jens Stenbæk, som Sjællandske har talt med, mangler man mindst 280 millioner kroner for at få næste års budget til at gå op – og det betyder formentlig fyringer blandt de sygehusansatte.  

- Det er uundgåeligt, at der vil komme fyringer, men jeg tør ikke sætte tal på, hvor mange det drejer sig om. Vi har i forvejen holdt igen med genbesættelser, og så har vi i en rotation på afdelingerne, som gør, at folk stopper naturligt, og det vil have indflydelse på antallet af opsigelser, siger Jens Stenbæk til TV ØST.      

Ifølge Sjællandske forventes forhandlingerne imellem Danske regioner og regeringen dog først at være afsluttet 1. september, og indtil da er det uvist, hvor meget man har brug for at skære. 

- Jeg vil helst ikke udtale mig konkret, det afhænger af økonomiaftalen, siger regionsrådsformanden til avisen.

Selvom det endelige antal fyringer ikke er meldt ud, er kredsformand i Kreds Sjælland, Helle Dirksen, bekymret for, hvordan fremtiden vil se ud på regionens sygehuse. 

- Jeg kan være bange for, at antallet af utilsigtede hændelse og fejl vil være stigende, og at der vil være risiko for, at patienterne ikke kan få den rette behandling til den tid og kvalitet, som de har krav på, siger hun. 

Sjællandske skriver, på baggrund af udsagn fra flere kilder, at sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted skal finde 52,5 millioner i budgettet i 2016, mens Roskilde og Køge skal hente 49,5 millioner kroner. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App