Berlingske Media varsler fyringsrunde

Ifølge en tillidsmand kan der blive tale om flere hundrede afskedigelser i Berlingske Avistryk, der blandt andet består af Sjællanske Avistryk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Halvtomme samlebånd og priskrig på trykkerimarkedet får nu Berlingske Media til at gennemtvinge en fyringsrunde. Det sker for at få økonomien til at hænge sammen i Berlingske Avistryk, som består af Sjællandske Avistryk, Jydske Avistryk, Bergske Avistryk og Trykcentralen, skriver dagbladet Børsen torsdag.

Ifølge tillidsmand Jan Andersen kommer man ikke til at gå stille med dørene:

- I trykkeriet i Vonsild (Jydske Avistryk, red.) er det en besparelse på 50 pct. af medarbejderne, det vil sige 35-40 ansatte. Og på de andre trykkerier arbejder de med lignende spareplaner, siger han til Børsen.

Dermed kan antallet af fyringer nemt bevæge sig godt over på den forkerte side af 100. Jan Andersen skal i de kommende 21 dage forestå forhandlinger om nedskæringerne, men han forventer ikke, at der er meget at rafle om:

- Det er et ultimatum, så vi har ikke så meget valg.

Meldingen kommer kun få uger efter, at Berlingske Media og JP/Politikens Hus varslede en mulig lukning af landets største trykkeri, det fællesejede Trykkompagniet i Avedøre. Her vil man ifølge Jan Andersen afskedige op mod 100  medarbejdere, hvilket så til gengæld skulle forøge Trykkompagniets chance for overlevelse, skriver Børsen.

 

/ritzau/