Beredskabsdirektør er fritaget for tjeneste i Vestsjællands Brandvæsen

Beredskabsdirektøren i Vestsjællands Brandvæsen er med øjeblikkelig varsel blevet sendt hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beredskabsdirektør Helle Søeberg er fra i dag blevet fritaget for tjeneste i Vestsjællands Brandvæsen.

Det skriver formanden for Beredskabskommissionen, borgmester Carsten Rasmussen fra Lejre Kommune, i en pressemeddelelse.  

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Helle Søeberg er fritaget for tjeneste, fordi der vil blive indledt en afskedigelsessag mod hende.

Merforbrug førte til besparelser 

Vestsjællands Brandvæsen dækker Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø kommuner og har længe kæmpet med besparelser på grund af et merforbrug i 2018 på 6,4 millioner kroner. 

Det førte blandt andet til en dybdegående analyse af Vestsjællands Brandvæsens økonomi for at finde besparelses- og effektiviseringsmuligheder, og det blev blandt andet besluttet at nedlægge en chefstilling for brandvæsenets myndighedsområde. 

Formanden for Beredskabskommissionen, Carsten Rasmussen, har ikke meget at tilføje til sagen, men fortæller, at beslutningen om at fritage Helle Søeberg fra tjeneste blev truffet her til morgen. 

- Vi kan ikke oplyse en begrundelse, for der er tale om en personalesag. Men vi har ikke længere tillid til, at hun er den rette til opgaven, siger han til TV2 ØST.  

Afskeldigelsessagen sendes nu i høring og undersøges, før den endelige beslutning i sagen bliver truffet.