Beredskabschef: Det var rigtigt voldsomt

Selv om Gorm var en hurtig hidsigprop, der kom, raserede og forlod os igen kort tid efter, gav den rigeligt med arbejde til beredskabet i især Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke blevet til mange timer på øjet for beredskabet i Odshererd Kommune. Her ramte stormen Gorm søndag området med vindstød af orkanstyrke, og beredskabschef Lasse Hansen og hans folk havde nok at se til.

- Vi er nok det område i regionen, der blev hårdest ramt. Det var rigtigt voldsomt, og vi har være ude til meget. Der har nok været 50 væltede træer i området, og så har der været et par skorstensbranden, fordi vinden har givet voldsomt træk, og så var der et lagertelt, der løb løbsk og var ved at havne på togbanen, siger han mandag morgen efter en smule søvn.

Mere arbejde mandag

De tre stationer nord på har alle sammen været i gang med i alt 30-40 folk på arbejde, og de skal nok forberede sig på mere arbejde, når lyset bryder frem.

- Nu begynder folk at vågne, og vi bliver nok ringet op igen, når det bliver lyst, og folk kan se, hvad der er sket, siger Lasse Hansen, der tilføjer, at sommerhusområderne formentligt også er ramt.

- Vi har kun fjernet træer på kommunale veje. Sommerhusvejene er private, så der kører vi ikke ind, men jeg kunne forestille mig, at der også er en del væltede træer der, siger han.

Hør her hvordan beredskabsinspektør Lars Karlsen fra Odsherred Brandvæsen oplevede natten.