¨

Beløbet til kontrol af vand halveret

Foto: TV ØST

Mens vandværker især på Sjælland får stadig sværere ved at finde rent vand i undergrunden, halverer regeringen nu bevillingerne til at holde øje med drikkevandsressourcerne.

Konsekvensen er ifølge vandværkernes forening DANVA en forringet overvågning, der øger risikoen for, at forurening ikke opdages, før den har nået drikkevandsboringerne. Det skriver Berlingske.

- Når kendskabet til grundvandets kvalitet bliver ringere, øger det også risikoen for, at vi får placeret nye indvindingsboringer i magasiner, der er forurenede, siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Fund af sprøjtegifte i grundvandet har op gennem nullerne fået vandværkerne til at investere flere hundrede millioner kroner i at finde nye magasiner af vand, der er rent nok til, at det kan pumpes op i danskernes vandhaner.

Men et nyt udspil fra miljøministeren betyder nu, at bevillingerne til at holde øje med kvaliteten og omfanget af danskernes drikkevandsressource vil være halveret fra 42 millioner kroner i 2001 til 21 millioner kroner i år. Det skriver Berlingske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App