¨

Bekymring: Kun ældre med penge vil klare sig i fremtiden

I fremtiden vil der sandsynligvis være færre sosu'er til at tage sig af vores ældre beboere. Foto: TV ØST

Ny rapport: Fire ud af ti ansatte i ældreplejen har alvorligt overvejet at sige op i 2016. FOA frygter, at kun ældre med penge vil kunne klare sig.

I fremtiden vil der formentlig være færre folk til at tage sig af os, når vi bliver gamle.

Fire ud af ti ansatte i ældreplejen har alvorligt overvejet at sige op i 2016. Det viser en ny rapport fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

Her fremgår det, at 42 procent af de ansatte i hjemmeplejen og omkring 44 procent af de ansatte i plejeboliger har overvejet at sige op inden for de sidste par år.

Jeg er bekymret for, at det i fremtiden kun vil være borgere med penge, der kan have en god livskvalitet

Karen Stæhr, sektorformand for social- og sundhedssektoren i fagforeningen FOA

- Bekymrende og ikke tilfredsstillende, men desværre ikke noget, der kommer bag på mig. Vi hører det jævnligt fra vores medlemmer. De er stressede og pressede på tid, og der bliver fra politisk side talt om, at de ikke gør jobbet godt nok, hvilket er uacceptabelt, siger Karen Stæhr, sektorformand for social- og sundhedssektoren i fagforeningen FOA.

Hun tilføjer desuden, at det er uacceptabelt at ældreministeren ikke tager sit ansvar på sig, da vi  svigter både borgere og medarbejdere.

Kun ældre med penge vil klare sig

Ifølge Karen Stæhr er sosu'erne ærgerlige over, at de ikke har tid til at tale med fru Hansen i fem minutter, og høre hvordan hun har det, da der er blevet sparet over flere år. 

- Vi har råbt op om, at vi skal have en værdighedspolitik, som overordnet handler om, at man kan leve så tæt på det liv, man tidligere har levet - hvad enten det drejer sig om tøj, antal ugentlige bade eller mad, siger Karen Stæhr.

Hun frygter for, at kun de ældre mennesker, der har råd til at betale for mere hjælp vil kunne klare sig i fremtiden.

- Hvis der ikke kommer flere ressourcer hertil, så tror jeg det bliver svært at få de unge til at vælge faget og give borgerne den nødvendige pleje og omsorg. Jeg er desuden bekymret for, at det i fremtiden kun vil være borgere med penge, der kan have en god livskvalitet. Vi vil komme til at se en stigende ulighed på dette område, siger sektorformanden til TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App