¨

Begge broer advarer trafikanterne mod kraftig vind

Foto: TV ØST

Både Storebæltsbroen og Øresundsbroen advarer lørdag vindfølsomme køretøjer mod kraftig vind.

Både på Storebæltsbroen og på Øresundsbroen bliver trafikanterne lørdag eftermiddag frarådet at krydse i vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig vind.

Det skriver begge broer i kortfattede meddelelser på deres hjemmesider.

På Øresundsbroen opfordres trafikanterne til selv at vurdere, om deres køretøj hører ind under kategorien "vindfølsomt køretøj", men broen siger, at det særligt gælder de lette af slagsen. Det samme gør Storebæltsbroen.

- Det kan for eksempel være campingvogne, køretøjer med trailere eller lastbiler med en tom anhænger. Så det kan være flere forskellige slags køretøjer.

- Vi opfordrer til, at hvis man er i tvivl, så kan man gå ind på vores hjemmeside og læse en dybere beskrivelse af, hvilke køretøjer der skal være særligt opmærksomme, oplyser Storebæltsbroen til Ritzau.

Advarsel indtil klokken 6 på Storebæltsbroen

På Storebælt forventes advarslen at være ophævet kl.okken 6 søndag morgen, mens advarslen for Øresundsbroen ventes ophævet lørdag aften klokken 23.

Ifølge DMI vil der lørdag aften og nat være en frisk vind til kuling fra nordvest og nord, mens det ved kysterne kan nå op til hård kuling. Sidst på natten mellem lørdag og søndag begynder vinden at aftage, skriver DMI på sin hjemmeside.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App