Bededagsferie med sol og varmt vejr

Solen får overtaget i bededagsferien. I næste uge stiger temperaturerne fortsat, selv om regnen titter forbi

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regn er godt for køkkenhaven og græsplænen - men i bededagsferien må haven drømme om mere vand fra oven.For solen får overtaget, og temperaturerne stiger.

- Vejret ser fint ud fra fredag. Både bededag og lørdag kommer solen, men man skal ind i landet for at få de højeste temperaturer på 18 grader fredag og 20 grader lørdag, siger vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Olaf Mathiassen.

Vandet omkring Danmark er stadig så koldt, at det får temperaturerne ved kysterne til at være lavere. Til gengæld kommer der næsten ingen vind.

Det er et højtryk, som breder sig ind over den sydlige del af Nordsøen og videre mod østnordøst, og det stabiliserer vejret i Danmark. I løbet af weekenden vil et lavtryk over Østeuropa bevæge sig mod nordvest, og en tilhørende front med lidt regn svinger ind over landet østfra.

Men inden regnen dukker op, kan vi se frem til en endnu lunere søndag, hvis man er til sol og sommertemperaturer. 

Sidst på dagen begynder der i de østlige egne at komme skyer, mens bededagsferien kan ende med regn på Bornholm.

- Regnen fra øst passerer hen over landet natten til mandag. Og når regnen kommer, vil temperaturerne falde lidt igen til 18-20 grader, hvor det bliver varmest i Jylland, siger Olaf Mathiassen.

- Tirsdag og onsdag bliver det varmt igen - helt op til 23-24 grader. Og det bliver tørt igen, siger han.

Det er en såkaldt højtryksryg, der i næste uge breder sig ind over Skandinavien østfra, der giver os det varmere vejr.

/ritzau/