Beates kamp mod sukkeret

Lev Livet handler i aften om Beate. Det er især Beates opgør med de søde vaner, som er i centrum - et opgør som til tider har givet deltageren store kvaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er svært at modstå de søde fristelser. Det ved Lev Livet-deltager Beate Termøhlen alt om. I fire uger har hun og de øvrige Lev Livet-deltagere ikke måttet røre sukker overhovedet - og det har bestemt ikke været nemt.

- Jeg har fået det bedre, men det har været svært. Fx at skulle kigge på varedeklarationen hver gang, man handler ind, siger Beate.

Tæt på at give op
Beate har også måttet modstå fristelser - specielt på sit arbejde. Men det værste har nok været, at vægten ikke kun er gået nedad, selvom hun har vinket helt farvel til de søde sager.

- Jeg tog pludselig på midt i det hele. Så faldt min verden sammen. Hvis ikke jeg havde været med i Lev Livet, så havde jeg givet op, fortæller en ærlig Beate.

Vigtigt at holde fast
Ifølge træner Birgitte Nymann er det dog helt normalt, at vægten både kan gå op og ned, når man er i gang med at tabe sig. Det betyder ikke, at man nødvendigvis gør noget forkert. Derfor er det vigtigt at holde fast i de gode tanker.

- Vægttab går ikke lineært. Det kommer lidt i ryk. Men belønningen skal nok komme - det er bare et spørgsmål om hvornår, påpeger Birgitte Nymann.

Selvom Beate efterhånden er begyndt at trives godt uden sukker, så satser hun ikke på, at farvellet til sukker er permanent.

- Jeg vil godt undvære sukker i hverdagene, men jeg vil helst ikke fortsætte med at leve så striks, at der aldrig er plads til sukker, understreger hun.