Basis for 3679 flere praktikpladser i Region Sjælland

Der er potentiale for 3679 flere praktikpladser i Region Sjælland, viser en ny analyse baseret på bl.a. virksomhedernes størrelse, økonomi og antal faglærte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3679. Så mange ekstra praktikpladser burde virksomhederne i Region Sjælland kunne oprette, mens tallet på landsplan er 33.755. Det skriver Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i en pressemeddelelse.

Lige nu er der over 71.500 praktikpladser i landet, og ser man på fordelingen, og hvordan de er fordelt, og holder det op imod faktorer som virksomhedens størrelse, økonomi, antal faglærte ansatte og branche, burde der være plads til mange flere elever.

Potentialet højere end efterspørgslen

Potentialet er dermed meget højere end antallet af elever, der mangler en praktikplads i en virksomhed. Det fremgik af rapporten ’Praktikpladspotentiale og benchmarking af erhvervsskolerne’, som det daværende Undervisningsministerium offentliggjorde i januar 2015.

Med tilslutning fra Dansk Arbejdsgiverforening og LO har Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling nu fået udarbejdet en supplerende analyse, der mere detaljeret afdækker, hvordan det potentiale er fordel på brancher og regioner.

Alene i Region Sjælland er der potentiale for 3679 flere praktikpladser. Det er især inden for brancherne Handel og transport (37 procent af potentialet), Offentlig administration (16 procent) og industri (12 procent), at der burde være praktikpladser at hente.

Analysen afdækker også, hvilke uddannelser brancherne henter deres elever fra.

Kan åbne virksomhedernes øjne

Håbet er, at analysen kan være med til at åbne virksomhedernes øjne for, at man som industrivirksomhed også kan tage en merkantil elev. Samtidig kan eleverne se, at man kan lede bredt i mange brancher, når man skal finde sin praktikplads, siger Minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby (V).

Analysen viser samtidig, at handels- og transportbranchen er den branche, der har det største praktikpladspotentiale i alle fem regioner. Branchen Industri indtager en klar andenplads i de jyske regioner, mens der er længere mellem industripladserne på Sjælland og især i hovedstadsregionen.

Analysen indgår i den videre indsats for at sikre et tilstrækkeligt antal praktikpladser.