Bankpakke-nej vil sende banker i konkurs

To regionale banker er direkte truet på eksistensen, hvis de ikke får del i den såkaldte bankpakke 2.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Max bank i Næstved og den sydvestsjællandske Skælskør bank kan risikere  en  konkurs. De søger begge om at låne penge af staten, men hvis det bliver et nej  vil det betyde at de to banke bliver stemplede som usunde, mener eksperter i dagbladet Børsen.

- Det bliver enormt spændende at se, om staten benytter sig af muligheden for at sige nej til nogle af de banker, der ikke lever op til lånekravene. Det vil være meget voldsomt at stemple de pågældende banker som usunde, og det vil næsten helt sikkert sende dem direkte i afvikling, siger Jesper Rangvid, der er professor i finansiering ved CBS.

Han forklarer, at hele humlen ved Bankpakke II er, at den blev lavet, fordi der ikke var nok risikovillig, privat kapital på markedet til at dække bankernes behov.

Derfor har staten erklæret sig villig til at påtage sig den ekstra risiko ved at låne til de kapitaltørstige banker. men vælger staten alligevel at sige nej til nogle banker, så er der helt sikkert heller ikke andre, der tør binde an med dem, siger Jesper Rangvid