¨

Banker tør ikke skrue renten mere op

Foto: TV ØST

Det er slut med rentestigninger i bankerne, lyder det fra flere store banker. Rentestigningerne koster for dyrt i antallet af kunder.

Danske virksomheder og forbrugere kan ånde lettet op. Der kommer ikke flere rentestigninger i denne omgang, lyder det fra en række topchefer i danske storbanker. Det skriver dagbladet Børsen.

Årsagen er, at konkurrence mellem bankerne gør det umulig at hæve den såkaldte rentemarginal, der er differencen mellem ind og udlånsrenten, yderligere. Kunderne flygter til andre banker, hvis udlånsrenten skrues i vejret.

Grænsen er nået

- Som situationen er nu, er maksimum nået. Det er slut med at nogle banker kommer med selvstændige renteforhøjelser og satser på, at konkurrenterne følger med.

- Så vi tror ikke på, at man i det nuværende marked kan presse rentestigninger igennem overfor kunderne, siger direktør i Jyske Bank, Anders Dam, til Børsen.

Samme melding kommer fra Nordea.

Tjener ikke penge nok

At bankerne ikke kan hente mere indtjening i lommerne hos kunder og virksomheder i form af højere renter, sætter deres omkostninger under pres, fordi de skal tjene penge til aktionærerne.

En analyse fra Finansrådet - bankernes egen brancheorganisation - slår ifølge Børsen fast, at bankerne tjener alt for få penge til aktionærerne.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App