¨

Banker siger nej til virksomheder

Foto: TV ØST

Sjællandske virksomheder har svært ved at skaffe finansiering. Helt præcist er chancen for kapital 17% lavere, hvis virksomheden har adresse i Region Sjælland i forhold til andre dele af landet.

Det er svært for virksomheder i Region Sjælland at skaffe kapital. Det har We Do Wood i Holbæk også oplevet.

- Det var en helt anden virkelighed lige pludselig, i forhold til hvad vi havde været vant til før. Ikke fordi banken havde givet los, men der havde ikke været noget problem med at starte op, fortæller Henrik Thygesen.

De nyeste tal fra Region Sjælland viser, at hver anden virksomhed er gået helt eller delvis tomhændet hjem fra banken. 42% af de sjællandske virksomheder har i løbet af det seneste år efterspurgt finansiering eller kapital.

- Jeg tror, det er fordi, de sjællandske virksomheder bare ikke er lige så dygtige som i resten af landet, siger Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet.

I virksomheder med under fem ansatte er det seks ud af ti, der ikke har fået fuld finansiering. Det får ifølge Væksthus Sjælland Konsekvenser.

- Hvis man ser på, hvad Region Sjælland i forvejen slås med af problemer, så gør det her det værre, det er i forvejen svært at være virksomhed. Man får heller ikke den jobvækst, man godt vil have, siger Mads Kragh, direktør Væksthus Sjælland.

02:02 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App