¨

Banedanmark inviterer til informationsmøde om Femern

De kommende to dage vil Banedanmark holde informationsmøder om Ringsted-Femern Banen. Kom med til møderne i Næstved og Vordingborg.

Banedanmark er i fuld gang med de forberedende anlægsaktiviteter på Lolland og Falster til den nye dobbeltsporede jernbane fra Ringsted til Nykøbing Falster.

Tidsplanen for jernbaneanlæggene indebærer, at jernbanestrækningen mellem Ringsted og Nykøbing Falster vil være udbygget i 2021 og elektrificeret i 2024.

Med den endelige tidsplan på plads inviterer Banedanmark derfor i samarbejde med Næstved og Vordingborg Kommuner til informationsmøde, hvor man som borger kan få mere af vide om projektet. 

Der vil være præsentationer af projektet samt mulighed for at spørge Banedanmarks fagfolk på stedet. Derudover vil folk fra Næstved og Vordingborg Kommune være til stede og svare på spørgsmål.

Sted:

  • Arena Næstved, Ved Stadion 11, Næstved - Tirsdag den 24. maj kl. 19-21
  • Vordingborg Medborgerhus, Skovvej 2, Vordingborg - Onsdag den 25. maj kl. 19-21

Fakta om Ringsted-Femern Banen

Hastigheden bliver opgraderet fra de nuværende 120/160 km/t til 200 km/t

Fremrykkede, forberedende anlægsaktiviteter blev igangsat i 2014, og det er besluttet at selve anlægsarbejdet mellem Ringsted og Nykøbing Falster foregår 2016-2021 og med elektrificering i 2024.

Anlægsaktiviteterne på Lolland tilpasses åbningen af Femern-tunnelen.

Projektet ventes at koste 9,5 milliarder kroner (2015-priser)

Det er Sund & Bælts datterselskab A/S Femern Landanlæg, der med Banedanmark som bygherre er ansvarlig for de nye jernbaneanlæg fra Ringsted til Femern.

Udbygningen af Ringsted-Femern Banen er en del af den samlede opgradering af Femern Bælt-projektet, som også omfatter kyst-kyst forbindelsen mellem Rødby og Femern med et samlet budget på godt 62 milliarder kroner.

Ringsted-Femern Banen, vil sammen med den nye højhastighedsjernbane mellem København og Ringsted, give markante tidsbesparelser for togpassagererne. Det vil i fremtiden være muligt at rejse fra Nykøbing F. til København på 1 time. I dag er rejsetiden 1 time og 34 minutter.   

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App