¨

Baltic Pipe-projekt bliver centrum for samråd hos energiministeren

I 2013 indviede Energinet en ny gastransmissionsledning mellem Egtved nær Kolding og den dansk-tyske grænse. Arbejdet minder om det, der kan blive tale om med Baltic Pipe. Rørene bliver gravet over en meter ned i jorden, og anlægsarbejdet tager typisk 2-3 måneder. Foto: Bent Sørensen./ Energinet

Alternativet trækker Lars Christian Lilleholt (V) i samråd om Baltic Pipe-projektet.

Partiet Alternativet kalder nu energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i samråd omkring det store gasrørsprojekt, Baltic Pipe. Det skriver Ingeniøren.

Partiet vil gerne vide, om projektet fremmer grøn omstilling i Danmark og EU, og om det bidrager til opfyldelse af Parisaftalen, ligesom man spørger til betydningen for forsyningssikkerheden i Danmark. 

Alternativets Christian Poll kalder projektet 'en forfejlet investering', fordi røret transporterer fossil energi, som vi skal holde op med at bruge.

Læs også Borgere til kamp mod kæmpe gasledning: Nu samler de underskrifter ind

- Og så virker det, som om projektets eneste formål er at skabe et provenu for Energinet. Det er ikke rimeligt at trække folk gennem en lang VVM-proces, ekspropriation med mere, når vi slet ikke har brug for gasledningen, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App