¨

Ballade om betalingsring

Foto: TV ØST

En betalingsring rundt om København kan få store økonomiske konsekvenser for de 90.000 sjællændere, der dagligt tager turen ind til København.

Det kan nemlig komme til at koste 11.000 kroner om året, hvis trængselsafgiften bliver en realitet. Og det bliver den, hvis S og SF kommer til magten.

- For at gøre det, skal der selvfølgelig også være et incitament til at tage den kollektive trafik. Derfor vil vi sætte prisen ned på busser og tog, siger Vibeke Grave, SF.

Hvis betalingsringen realiseres, vil en pendler her i regionen få 20 procent rabat på togkortet. Så snart vedkommende når det gamle HT-område, vil rabatten stige til 40 procent. Men det giver regeringspolitikerne ikke meget for.

- Det giver ulige konkurrence, når håndværkere skal køre ind til København og arbejde. Så skal de forlange ekstra penge pga. trængselsafgiften i forhold til den håndværker, som bor indenfor betalingsringen. Det er skat på arbejde, men det er også en skat på pendling, siger Karsten Nonbo (Venstre), MF, Trafikudvalget.

02:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App