Babypludren og boligsnak - kommuner vil tiltrække københavnske børnefamilier

Fire Vestsjællandske kommuner er på charmeoffensiv hos børnefamilier i København for at tilbyde billige kvadratmeter og frisk luft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pusletasker og babyer fyldte godt til caféarrangementet i København torsdag formiddag, hvor en række kommuner gerne ville fortælle om alt det gode, de kan tilbyde børnefamilier fra København.

Og en række babyer havde taget deres forældre med til en snak om boliglån og mere plads.

quote Der skal være fællesskab og billige huspriser. Det kunne måske få os til at flytte ud

Solsikke Lausten, mor til to og bosiddende på Christania

- Hvis vi skal have en større familie, har vi ikke råd til fire værelser og have og det hele. Så hvis der kommer en bror eller søster, overvejer vi det, siger Asmus Hald, der er far til baby Magne. Og fortsætter:

- Jeg håber at få kendskab til områder, vi ikke havde tænkt på og høre om forskellige lånemuligheder.

Billige huspriser tæller

Solsikke Lausten er mor til to og bor i øjeblikket på Christania. Hun er også dukket op til cafémødet for at høre om mulighederne for et liv uden for byen.

- Jeg har to små børn og leger derfor med muligheden for at flytte ud af byen. Men det er en stor beslutning for min kæreste og jeg, for vi har begge vores familier og omgangskreds herinde, siger hun.

Hun håber at blive lidt klogere på, om der er mulighed for nogle af de ting, der kan få hende og familien til at rykke teltpælene op.

- Der skal være fællesskab og billige huspriser. Det kunne måske få os til at flytte ud, siger Solsikke Lausten.

Charmeoffensiv

Det er Sorø, Slagelse, Kalundborg og Odsherred, der sammen med Arbejdernes Landsbank står bag arrangementet.

quote Det har også været svært at bo et sted, hvor der er mørkt, og hvor der ikke er nogle butikker eller nogle kaffebarer

Jacob Eistrup, udflytter fra Vesterbro til Odsherred

Bosætningskonsulent fra Kalundborg, Henriette Schultz, håber at nogle af familierne vil vælge at flytte ud af byen.

- Du kan godt kalde det en charmetur. Hvis en tilflytter flytter til Kalundborg har vi jo en masse arbejdspladser. Og det noget af det, vi gerne vil have de unge ud at se – at der er muligheder udenfor København. Og hvis man tilmed der kan få et dejligt hus med gode kvadratmeter og måske udsigt over fjorden – jamen, what's not to like, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der dukkede mange på barsel op for at høre om, hvad kommuner uden for København kan tilbyde.
Der dukkede mange på barsel op for at høre om, hvad kommuner uden for København kan tilbyde. Foto: TV2 ØST

Fra Vesterbro til Odsherred

Jacob Eistrup er selv flyttet fra Vesterbro og ud i provinsen – nærmere betegnet økolandsbyen Fri og Fro i Odsherred. Han er med for at dele nogle af sine egne erfaringer med at flytte fra det pulserende byliv til mere rolige omgivelser i provinsen.

quote Hvis man tilmed der kan få et dejligt hus med gode kvadratmeter og måske udsigt over fjorden – jamen, what's not to like?

Henriette Schultz, bosætningskonsulent, Kalundborg Kommune

- Det har givet os en masse frisk luft. Det har givet os en ro – vi behøver ikke arbejde en hel masse for at få økonomien til at hænge sammen. Og det har givet os et socialt samvær med dem vi bor i økolandsby sammen med, som jeg slet ikke kan forestille mig at leve uden i dag, siger han.

Han maler dog ikke kun et skønhedsbillede af livet på landet. For det har været en lang og til tider svær proces at skifte adressen ud.

- Det har også været svært at bo et sted, hvor der er mørkt, og hvor der ikke er nogle butikker eller nogle kaffebarer. Men nu kan jeg ikke undvære det, slutter udflytter Jacob Eistrup.