Autistisk dreng satte ild på færge

Det var en autistisk dreng, der i går satte ild på Rødby-Puttgarden-færgen Prins Richard og derved udsatte hundredevis af passagerer for fare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg havde besluttet at jeg ville slukke ilden, hvis det gik helt galt. Men det gik så hurtigt, at jeg lod det brænde og gik fra stedet, forklarede den grædende dreng til dommeren.

Han fortalte, at der "hang noget papir og så åndssvagt ud" på et af færgetoiletterne. Det rev han af og satte ild til. Skriver Ekstra Bladet fra grundlovsforhøret.

Branden udviklede en kraftig røg, og håndklædeholderen blev ødelagt. Men hvis ilden var brændt igennem og for alvor havde fået fat i væggen, hvor holderen hang, var det måske gået helt galt.

- Det kunne have fået katastrofale følger, hvis ilden havde bredt sig til hulrummene bag papirholderen, for der kan man ikke slukke den, fortalte færgens kaptajn ifølge vidneudsagnet.

Ekstra Bladet skriver at drengen brød sammen og truede med selvmord, da han blev dømt til fængsel på institutionen Nøddebakken under grundlovsforhøret.