¨

Atter arbejde til metalarbejdere

Foto: TV ØST

På halvandet år er arbejdsløsheden blandt metalarbejdere faldet markant. En tendens, som også viser sig i vores område, hvor selv små virksomheder gør, hvad de kan for at sluse ledige ind.

Mange ledige metalarbejdere er atter kommet i arbejde. Det viser en undersøgelse fra fagforeningen Dansk Metal. På bare halvandet år er ledigheden faldet med 40 pct. på landsplan. En udvikling, som også gør sig gældende i Region Sjælland.

Lettelse at vende tilbage
Nico Sandgaard er en af de mange metalarbejdere, der har prøvet at stå uden for arbejdsmarkedet og komme tilbage igen.

- Man mister meget hurtigt modet som arbejdsløs. Når man oplever at få afslag på de første 20-30 ansøgninger, så gider man ikke mere. Det var en stor lettelse at komme i gang igen, fortæller Nico Sandgaard, som var uden arbejde i halvandet år.

Og netop på maskinfabrikken Solvang i St. Heddinge er man bevidst om, at man kan gøre en forskel. Derfor har man de seneste år øget antallet af metalarbejdere fra 9 til 12.

- Vi ved, vi har en social funktion. Hjulene skal dreje rundt, og vi er meget bevidste om, vi er en del af et lokalsamfund, siger Christian Bille Larsen, direktør for Solvang Maskinfabrik.

Optimisme på arbejdsmarkedet
En rundringning TV2 Øst har foretaget i dag, viser at Nico Sandgaard ikke er alene. Flere lokalafdelinger af Dansk Metal melder om pæne fald i ledigheden. Bl.a. i Sydøstsjælland, hvor nedgangen det seneste år har været 20 pct.

- Der er optimisme på arbejdsmarkedet nu. Vi oplever pludseligt, at der er arbejdsgivere, som ringer til os og spørger efter arbejdskraft, fortæller Flemming Bardino, kasserer hos Dansk Metal Sydøstsjælland.

Ifølge Dansk Metal er det primært en stigning i eksport, der forklarer udviklingen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App