Astrid Krag og Brian Mikkelsen rapbattler om speltboller og nul sex

To af de sjællandske folketingskandidater dyster for tiden i radioen på rap, når de kaster håndtegn og smider saftige gloser for at fange de unge vælgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver battlet om både boller, afgifter, nulsex og nulvækst i radioen for tiden, hvor to af de sjællandske folketingskandidater dyster om de unge vælgeres stemmer.

Astrid Krag (S) og Brian Mikkelsen (K) blev før valgkampen spurgt, om de ville lave et rap til SBS' radiokanaler, og torsdag blev resultatet offentliggjort.

- Det har været rigtigt sjovt at lave og meget anderledes, end hvad jeg ellers er vant til, og jeg må indrømme, at jeg har fået lidt hjælp af min teenagedatter, der hører lidt mere rap, end jeg gør, siger Brian Mikkelsen, som i sin tekst rapper om en rød fløj uden kvaler, og som bare lader danskerne betale.

Astrid Krag fra tandløs til tjekket

Astrid Krag har med en mand, der til daglig er rapper, også fået hjælp hjemmefra og gennemgik en forvandling fra sød socialdemokrat til spydig streetrapper under tekstskrivningen.

- Jeg havde selv lavet en tekst til at starte med, men min man mente, at den var alt for tandløs, og at jeg skulle skrue bissen lidt på, og så syntes han i øvrigt, at jeg lød som noget fra 1990'erne og gerne lige måtte lyde lidt nutidig, siger Astrid Krag om hjemmedommerens skrappe support.

Det er der kommet en tekst ud af, hvor Astrid Krag mener, at de 10 år med borgerlig regering i nullerne var ligesom et hårdt slag i bollerne.

Gik ud over generthedsgrænsen

Der er et stykke vej fra Folketingets talerstol til rapbattle i radioen, men de to politikere har alligevel valgt at begive sig ud på gyngende grund for at få fat i de unge.

- Der er 250.000 førstegangsvælgere derude, som ikke typisk læser avis og ser valgdebatter, og det her er en måde at komme i kontakt med dem på, siger Brian Mikkelsen, som indrømmer, at det var grænseoverskridende at stille op i lydstudiet og rappe samtidig med, at der blev lavet musikvideo.

- Jeg har mødt paver, præsidenter og konger uden problemer, men det her synes jeg godt nok gik ud over min generthedsgrænse, og selv om jeg havde øvet mig, så svedte jeg godt nok, da jeg kom i studiet, siger han.

Sejrsherre ukendt

I en ægte rapbattle er det publikum, der med hujen og buhen afgør, hvem der vinder, men eftersom de to rappere har optrådt i studiet er det ligesom valget uvist, hvem der snupper sejren. De to konkurrenter stoler dog på egne evner.

- Jeg synes helt klart, at jeg sætter Brian Mikkelsen på plads. Han klarer det godt, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg tager ham her, lyder det selvsikkert fra den nykronede rapdronning, og Mikkelsen er lige så sikker på sejr.

- Der går hun lige til grænsen. Astrid Krags rap er godt, men selvfølgelig vinder jeg battlen, siger han.

Du kan høre de to politikeres rapbattle her, og nedenfor kan du læse deres tekster.

Brian Mikkelsens:

Mit navn er Brian Mikkelsen, og jeg vil skabe job

Stop de tunge afgifter – ja skru væksten op!

Jeg rapper hver dag og vinder denne rap-krig

Den eneste, jeg har tabt til, er MC Per Stig

 

Det offentlige er for stort. Rød fløj har ingen kvaler

De sætter skatten op, så danskerne betaler

De røde må ærligt talt være gået helt fra forstanden

Vi kan ganske enkelt ikke leve af at klippe hinanden

 

Stop tyvebander, afgifter og regeltyranni

Hvilket åbenbart er noget, de røde godt kan li’

Grundskyldens himmelflugts den bør være forbi

Sig mig, har I fået en speltbolle, I ik’ ku’ li’

 

Hos Konservative prædiker vi en anden metode

At give ansvar til danskerne bør aldrig gå af mode

Jeg er glad, jeg er fri, jeg har masser af pli

Jeg stemmer for at styrke dansk iværksætteri

Astrid Krags:

10 år med de borgerlige i nullerne

Husker det som et hårdt slag i bollerne

Det gik så godt, de sagde vi kunne købe hele verden Men de skred fra regningen - lige før desserten u’ I tilbage med det samme fis Og en statsministerkandidat med troværdighed som Bjarne Riis Men jeres våde drøm om nulvækst

Er lidt ligesom din fredag aften, Brian – nul sex         

Brian Mikkelsen

Du’ den mest vinde og skæve politiker i DK siden besættelsen Jeres kampagne den stinker Du ku’ ligeså godt ha prøvet at score stemmer på Tinder

Men okay – nu’ I på landkortet

I vil udskifte sundhedskortet med dankortet Vi skaber nye jobs og velfærd til alle Det’ det Danmark du kender – og det’ ikk’ til salg