Askegrå og halvkold weekend venter forude

Weekenden byder på gråt vejr, og regnen vil også falde over dele af landet. Forude venter en kold uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den første weekend af februar bliver en både halvkold og skyet fornøjelse.

I hele landet kommer man formentlig til at se langt efter solens varme stråler. I stedet må man finde gummistøvlerne frem, hvis man skal ud i naturen.

Fredag starter ikke bare gråt, men også regnfuldt i den vestlige del af Danmark.

Retter man blikket længst mod syd, så er det med at være forsigtig, når man skal ud i trafikken. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder om nedsat sigtbarhed i morgentimerne, og bilister opfordres til at køre forsigtigt.

Mellem nul og fire grader

I den østlige del af landet slipper man formentlig for regn, men varmt bliver det ikke. I hele landet forventes temperaturerne at ligge mellem nul og fire grader.

Lørdag ser ud til at blive weekendens flotteste dag, hvis man beholder de optimistiske vejrbriller på. Her er der chancer for at støde på solen, hvis man bor i den sydlige del af landet, hvor det vil klare op i løbet af dagen.

- Jo længere man bor mod syd, jo større er muligheden for, at man ser solen, fortæller vagtchef hos DMI Jesper Eriksen.

Våd og kold søndag

Lørdag sniger temperaturerne sig op på mellem tre og syv grader.

Søndag vender skyerne tilbage til hele landet, så hvis man vil opholde sig udendørs, så er det med at klæde sig på til årstiden.

- Søndag kan blive både våd og kold. Der bliver mellem en og fire graders varme, men vinden bliver frisk, så det vil føles koldt. Derfor skal man nok have regntøjet frem, hvis man forventer at skulle være udenfor søndag, fortæller Jesper Eriksen.

Kigger man længere ud i prognoserne, så er der en kold uge i vente.

- Vinteren står og banker på, når vi kommer forbi weekenden. Så det kan godt være, næste uge ikke ser ud til at blive lige så grå som denne weekend, men til gengæld ventes den at blive meget kold, siger Jesper Eriksen.