Arrestant måtte flyves til Bornholm

Alle arresthuse på Sjælland havde hængt den røde lampe ud, så to politifolk fra Køge måtte fragte en mistænkt røver helt til Rønne. Han er sigtet for et røveri mod et Fakta-supermarked i Hårlev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pladsmanglen i landets arresthuse er nu så alvorlig, at politiet i Køge har måtte opgive at finde plads til en 18-årig mand, der er fængslet for et supermarkedsrøveri.

Efter retsmødet måtte to politifolk fra Køge derfor tage den unge mand under armen og flyve med ham til Bornholm, hvor der var plads i arresten i Rønne.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den 18-årige sammen med en 21-årig kammerat er sigtet for røveriet mod et Fakta-supermarked i Hårlev den 4. november. De to blev torsdag fængslet frem til den 18. december.

Som Ritzau skrev torsdag, har politiet stigende problemer med at finde plads til varetægtsfængslede.

- Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og særligt fra oktober måned har vi kunnet mærke en stigning i behovet for arrestpladser. Derfor har vi netop åbnet en række midlertidige pladser i Jylland og på Sjælland, som skal tage presset af de eksisterende arresthuse, siger Kirsten Lærkeholm, souschef i ressourcestyringskontoret i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

 

/ritzau/