Arbejdsretten: Portører skal genoptage arbejdet straks

De strejkende portører skal genoptage arbejdet. Det fastslår Arbejdsretten torsdag aften. Genoptages arbejdet ikke fredag straffes de strejkende økonomisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Strejken på fem sygehuse i Region Sjælland er overenskomststridig, og de strejkende skal straks genoptage arbejdet.

Sådan lyder kravet fra Arbejdsretten, der torsdag aften har pålagt de strejkende at genoptage arbejdet.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Hvis arbejdet ikke genoptages fredag morgen, så vil de strejkende blive pålagt en økonomisk straf i form af en skærpet bod, oplyser Region Sjælland i pressemeddelelsen.

Portørerne på en række sjællandske sygehuse strejker i protest mod ændrede løn og arbejdsvilkår i forbindelse med en videreuddannelse til serviceassistente - men det er for tidligt at protestere, siger servicedirektør Michael Nørgaard fra Region Sjælland.

- Der er påbegyndt pilotprojekter på Holbæk og Nykøbing Falster sygehuse. De to projekter er i gangsat for at indhente erfaring om de mange elementer i den nye funktion med erhvervsuddannede serviceassistenter. Derefter gør vi status og justerer i forhold til de indkomne erfaringer. Hvorfor portørerne vælger at lave en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse nu kan kun undre, siger han.

Strejken startede på Sygehuset i Nykøbing Falster, og spredte sig derefter til sygehusene i Holbæk, Slagelse og Næstved. Senest har strejken torsdag spredt sig til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

35 operationer er blevet aflyst på grund af strejken i Region Sjælland.