¨

Arbejdspladser i fare

Foto: TV ØST

Regeringen er i gang med at planlægge en effektivisering af statsforvaltningen. Her risikerer statsforvaltningen i Nykøbing Falster at miste 30 arbejdspladser

Regeringen er i gang med at lægge sidste hånd på omlægning af landets ti statsforvaltninger. Liberal Alliance er med i forhandlingerne.


Sammenlægningen handler om at spare penge – og det kan ifølge Villum Christensen komme til at koste 30 arbejdspladser i statsforvaltningen i Nykøbing Falster. På landsplan sigtes der efter, at de 700 nuværende ansatte i statsforvaltningerne reduceres til 600.


- Det handler ikke kun om at spare penge, men det handler også om at højne fagligheden, siger Villum Christensen.


Otte samlede centre


I dag er der fem hovedkontorer og fem afdelingskontorer rundt om i landet. Region Sjællands hovedkontor er i Nykøbing Falster, og afdelingskontoret er i Ringsted. Planen er, at der skal laves otte centre. De skal, som de altid har gjort, håndtere alle sager, der kræver en direkte kontakt til borgeren. Det kan eksempelvist være sager om skilsmisser eller børnebidrag.


Det nye er så, at de otte centre, hver skal have et landsdækkende fagområde, der ikke kræver direkte borgerkontakt. I Nykøbing Falster skal det nye center stå for alle landet byggesager.


Ringsted-kontoret bliver


I planen er der lagt op til, at afdelingskontoret i Ringsted skal lukkes. En sådan lukning mener Villum Christensen er problematisk. Han mener, at regionen er for stor til kun at have et kontor i Nykøbing Falster. Han har derfor arbejdet for, at Ringsted-kontoret bliver fredet. 


- Jeg har lige talt med Margrethe Vestager, og jeg skulle mene, at det er 90 procent sikkert, at Ringsted-kontoret ikke bliver lukket, siger han.


Villum Christensen fra Liberal Alliance forventer, at aftalen vil komme i hus i dag eller i morgen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App