Arbejdspladser flytter til regionen

58 af de i alt 1.200 arbejdspladser er indtil videre flyttet til regionen et år efter regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For omkring et år siden vedtog regeringen en plan om udflytning af statslige arbejdspladser. Nu er planen i fuld gang med at blive realiseret. 

På et pressemøde, som statsministeriet holdt i sidste uge, kunne erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen fortælle, at cirka 1.100 ud af 3.900 arbejdspladser nu er blevet flyttet ud af hovedstaden.

quote Af de 26 er der allerede 16 personer, der er startet hernede

Eva Sandvig, kontorchef for landdistriktudviklingen i Erhvervsstyrelsen

På regionalt plan

I regionen er det dog foreløbig ikke blevet til så meget. I alt skal 1200 arbejdspladser flyttes ud til Holbæk, Slagelse, Korsør, Sorø, Vordingborg og Næstved. 

Foreløbig er man kun kommet i gang i Ringsted og Nykøing Falster. I Ringsted med 42 medarbejdere hos Banedanmark, og også hos Erhvervsstyrelsen i Nykøbing Falster er der flyttet arbejdspladser med.

- I forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser, så flytter der i alt 26 nye arbejdspladser til Nykøbing i Erhvervsstyrelsen. Af de 26 er der allerede 16 personer, der er startet hernede. I løbet af de næste par måneder vil der komme yderligere 10 til, siger Eva Sandvig, kontorchef for landdistriktudviklingen i Erhvervsstyrelsen i Nykøbing Falster.

I løbet af de næste par år forventes de resterende ca. 1.000 arbejdspladser at være flyttet ud i regionen.