Arbejdspladser efteraber børnenes motionsdag: - Man får et bedre sammenhold

I dag er det skolernes motionsdag, men faktisk er det også Arbejdspladsernes Motionsdag, hvor flere og flere virksomheder vælger at deltage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke kun børnene, der sprinter fredagen i gang.

For selv om dagen mest er kendt som Skolernes Motionsdag, så sætter flere arbejdspladser nu også i løb. Dagen hedder Arbejdspladsernes Motionsdag, og det er fjerde år i træk, den afholdes.

- Man har i princippet en national motionsdag for skolerne den sidste fredag inden efterårsferien, og det kunne man overføre til arbejdspladserne, for så er hele familien i gang, lyder det fra Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund.

quote Far og mor kommer ud og motionere

Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund

- Således at det ikke kun er børnene, der skal ud og motionere og have det sjovt, men at man også gør det på arbejdspladserne, så far og mor kommer ud og motionere.

Plejecenter kaster med terningen

Én af de arbejdspladser, som har valgt at deltage, er Doktorparken, et plejecenter i Sakskøbing på Lolland. Det er første gang, de deltager. Og så har de valgt en lidt alternativ måde at dyrke motion på.

Her har medarbejderen en terning med ind hos beboeren, som kaster terningen. Der er seks øvelser at lave. Squats, lunges, dips, høje knæløft, udstrækning i dørkarmen og hofterotationer.

Her er det altså tallet, som terningen viser, der bestemmer, hvad medarbejderen skal gøre.

- Vi håber, vi får en sjov dag, hvor vi også får lidt ping-pong med beboeren, siger Lillian Harris fra Doktorparken.

- Og så at man får set, at man godt kan lave nogle øvelser i hverdagen.

Derfor kunne Arbejdspladsernes Motionsdag være et springbræt for plejecenteret til at dyrke mere motion i arbejdstiden.

- Det kunne det sagtens være, lyder det fra Lillian Harris.

Opfordring til arbejdspladserne

Dansk Firmaidrætsforbund forventer, at flere end 24.000 medarbejdere på arbejdspladser over hele landet deltager i motionsdagen.

- Vi ved selvfølgelig godt, at der er mange meninger om det at bruge arbejdstiden på at motionere, og det er også derfor, vi ikke tvinger nogen til at motionere, men giver nogle muligheder, man kan bruge. Hvis man bare vil bruge ti minutter, kan man gøre det. Vil man bruge en halv dag, kan man det. Det giver vi nogle værktøjer til, siger Peder Bisgaard.

quote Generelt er det, at vi gerne vil have, at flere danskere motionere

Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund

- Så det er sådan set bare en opfordring til, at arbejdspladsen går ud og laver noget sammen, som er andet end det, man arbejder med i dagligdagen.

En dyst mellem konkurrenter

Også i Næstved bliver der sat fokus på motion i arbejdstiden. Her deltager Bolig Næstved og Lejerbo Næstved nemlig i Arbejdernes Motionsdag, hvor der bliver lagt op til den helt store dyst.

- Da næsten alle vores børn er med i Skolernes Motionsdag, synes vi også, det kunne være sjovt at støtte op om det, siger Merete T. Ahrendt fra Lejerbo Næstved.

- Så kunne vi mødes til en lille dyst.

De dystede også sidste år, og der er en grund til, at de gør det igen i år.

- Det er en meget sjov måde at være sammen med sine kolleger på, men også sine konkurrenter og lære dem at kende på en anden måde, siger Merete T. Ahrendt.

- Et er, at du kender dine kolleger rent arbejdsmæssigt, men det er også sjovt, at man kan tænke tilbage på, kan du huske, hvor ringe du var til at spille floorball eller høvdingebold? Man får et bedre sammenhold, fordi man er sammen med sine kolleger på anden anderledes måde, og fordi du lærer dine kolleger bedre at kende end rent arbejdsmæssigt.

Flere skal ud at motionere

Nordea-fonden og TrygFonden har indgået et samarbejde med DIF og DGI om at få 75 procent af danskerne til at dyrke idræt i 2025. En vision, der får opbakning fra Christiansborg.

Og det er også en vision, som Arbejdspladsernes Motionsdag forsøger at hjælpe på vej.

- Generelt er det, at vi gerne vil have, at flere danskere motionerer, siger Peder Bisgaard.

- Det er et forsøg på at hjælpe visionen om bevægelse for livet på vej, at vi er med til at nå målet med, at 75 procent af os skal være aktive i 2025. Det er vores fokus. Og så er det selvfølgelig, at vi får flere ud at motionere. Det er hovedformålet.