Arbejdsgivere sure over lukkedage i fritidshjem

Der er stor forskel på, hvor ofte forældre til skolebørn i de mindste klasser skal på jagt efter alternativer til det kommunale tilbud i SFO'en eller fritidshjemmet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Undersøgelsen er foregået i 20 tilfældigt udvalgte kommuner og den er foretaget af arbejdsgivernes blad Agenda.

Holbæk er een af de undersøgte kommuner og her har man ifølge Agenda tilladt op til 25 lukkedage. I Næstved er tallet 23.

I Dansk Arbejdsgiverforening er forargelsen stor over, at Holbæk og en række andre kommuner kan holde lukkedage i sammenlagt mere end fire arbejdsuger.

- Jeg tror ikke, kommunerne er klar over, hvor store ulemper de påfører både forældre og virksomheder, når de holder lukkedage. De stakkels børn bliver helt ufrivilligt kastebold mellem pasningsordningerne og forældre, siger administrerende direktør Jørn Neergaard Larsen, DA, til Politiken.

Fritidshjem og SFO'er holder typisk lukket, når den skole, som de ligger på, også holder lukket. Det er for eksempel i juleferien, som vi står lige over for. De fleste af landets skoler indleder årets juleferie på næste fredag. Men også i efterårs- og vinterferien er der højsæson for lukkedage i skolernes pasningsordninger.

- At skolen lukker, er jo ikke ensbetydende med, at forældrene ikke skal på arbejde. Mange fritidshjem og SFO'er spørger, hvor mange børn der kommer i en ferie, og hvis mindre end 50 eller 40 procent kommer, så lukker de, men de kunne jo bruge tilbagemeldingerne som et planlægningsværktøj. De kunne nøjes med at kalde færre på arbejde, siger Jørn Neergaard Larsen.


Nyhedsoverblik