Antallet af trafikdræbte falder markant

Antallet af trafikdræbte falder. Men skal det endnu længere ned, så kræver det en udbredt automatisk hastighedskontrol, mener Rådet for Sikker Trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af dræbte i trafikken falder kraftigt i år. I løbet af 2009 har omkring 300 mennesker mistet livet i trafikken, viser en foreløbig optælling fra Rådet for Sikker Trafik. Det er et fald på 25 procent i forhold til 2008, hvor antallet af trafikdræbte var 406 personer. Faldet omfatter stort set alle typer af trafikanter.

- Hver dræbt er én for meget, og faldet er virkelig glædeligt. Vi er nu tilbage på 2006-niveau, som var et godt år for trafiksikkerheden. Men skal den positive udvikling holdes, kræver det, at vi sætter gang i yderligere initiativer, der kan reducere antallet af dræbte og kvæstede så meget som muligt, siger Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Men trods faldet er der fortsat et godt stykke til Færdselssikkerhedskommissionens mål om højst 256 trafikdræbte i 2012.

- Skal vi nå det, er stærekasserne nødvendige. For høj fart er fortsat årsagen til de fleste dræbte. Vi håber, at vi i Danmark følger efter de fleste andre vesteuropæiske lande, der har haft stor succes med automatisk hastighedskontrol. Stærekasserne vil for alvor kunne bringe antallet af dræbte og kvæstede ned på det ønskede niveau, siger Anders Rosbo.